Hjelp til økonomistudier i Videregående skole

Hjelp til økonomistudier i Videregående skole

23 april, 2020

Uansett hva man skal bli når man blir stor, så er det viktig å kunne sin økonomi. Derfor legges skolene og utdanningsstedene mer vekt på matematikk og økonomistudier. Det handler like mye om privat økonomi som bedriftsøkonomi. Poenget er at ditt private forbruk egentlig er litt som å drive butikk.

Man møter på problemer allerede når man skal begynne å kjøpe inn materialer til russebussen. Den trenger nytt musikkanlegg og setene i den er ikke slik dere vil ha den. Hva må dere få inn for å gjøre ferdig bussen til feiringen, og hva skal dere gjøre med den etter at alle går hver til sitt.

For å bli god i økonomiske fag, bør man kunne en del matematikk. Det er fordi små kommafeil fort kan bety 10 ganger så mye skatt eller at man skulle tatt forbehold om at rentene ville komme til å øke. Mange liker å bruke pareto strategi når de skal investere, mens andre aldri har hørt om verken bear eller bull. På inspio.no kan man få tips om hva man trenger for å bli god i økonomi og matematikk.

Tør å ta hjelp

Når det gjelder å komme seg fram i livet, er det viktig å benytte seg av hjelpen som ligger der og venter på å bli brukt. Mange elever er litt for sjenerte til å drive klassens kunnskapsnivå oppover, selv om de egentlig synes dette er veldig spennende. Noter ned spørsmål du har før timen starter og våg å spørre og eventuelt få en dum kommentar tilbake.

Har du bare teite lærere kan du likevel ta i mot hjelp. Inspio skal være en slags inspirasjonskilde for deg til å komme i gang. Og matematikk og økonomi er gøy. For når du begynner tidlig, så vil du ikke slite med rådyre forbrukslån og gjeld opp til pipa når du er 30. Du vil ikke måtte jobbe deg i hjel til du er 50 for å få endene til å møtes.

Du kan bli leder i bedriften du var med å starte når du er 20 og bli konsernsjef når du er 30. Du kan dra på jordomseiling når du er 50 og komme hjem når du er 60.

Tør å ta sjanser

Det er dine nærmeste som vil sette begrensninger på hva du kan gjøre. Ofte vil foreldre si finn deg en ordentlig jobb eller sørg for å ha god utdanning. Glem det, og følg dine drømmer. Har du ikke drømmer akkurat nå, så våg å følge magefølelsen. Du vil garantert angre når du bli 30, eller når du sitter der med 2 unger som du skal se vokse opp. Ikke fordi du ikke vil ha barn, men fordi du ikke fikk utforske livet først.

Du må kalkulere alt dette til det svaret du vil ha. Økonomi og matematiske studier kan hjelpe deg med å føre regnskap for en husholdning eller liten bedrift, hvordan du skal investere og få råd til å kjøpe hus, hvor mye man bør sette av til sparing også videre.