Lånebeløp

Lånebeløp er viktig for å realisere drømmer – men det er like viktig at det er realistisk – for høyt lånebeløp kan gjøre at du må vente på neste søknad!

Lånebeløp – hvor mye bør du låne?

Det er ikke alltid tilbud og etterspørsel er helt synkronisert. Kanskje er ikke det lånebeløpet du søker det långiveren kan tilby. Men de kan hjelpe deg med å finne det lånebeløp som passer best for din økonomi.

Poenget er at variasjonen i lånebeløp er betydelig fleksibel, slik at for en lånekunde passer et lån på 10.000 kroner perfekt, mens for andre er 500.000 kroner grensen. Det er nemlig helt avgjørende hvilken livssituasjon man er i og hva man trenger penger til. Man kan godt skille mellom smålån (fra 500 kroner opptil 40.000 kroner og refinansierings-lån (mellom 50-500.000 kroner).

Er man førstegangslåner trenger man kanskje en pekepinn på hva som et det rette lånebeløp, mens har man mer erfaring så vet man litt bedre hvor man står. Uansett kan det være smart å lese denne artikkelen for å finne ut hvor mye man kan låne.

Hvordan kan man søke et større lånebeløp?

Det er ikke alltid enkelt å gi råd til hvor mye folk kan og bør låne, men den generelle konsensus er at dersom man har svært anstrengt økonomi, så bør man holde seg fra å søke om lån. Det gjelder kun dersom man ikke ved å refinansiere smålån kan få en bedre hverdagssituasjon.

Har man for eksempel en lav inntekt fordelt på husholdningen, kan det være smart å søke om en lenger løpetid på lånet, slik at man reduserer den månedlige belastningen. Men har man mulighet til å få en kausjonist, kan man ofte øke lånebeløpet adskillig.

Det beste er uansett å ta opp ett lån man tenker å betale ned fort. Det kan for eksempel være man ønsker eller må pusse opp kjøkken og bad. Kan man gjøre en del ting selv og kjøpe trevarer på billigsalg, kan man kanskje klare å betale ned til sommeren. Det vil både bety at man får bedre privat økonomi, og dessuten få bedre markedsverdi på huset, som igjen kan bedre lånebetingelsene i banken. Dette er altså en vinn-vinn situasjon man bør benytte seg av.

Hva baserer lånebeløpet seg på?

Skal man tro de fleste aktører på nett, kan det være helt tilfeldig hvor mye man får låne. Kanskje har den som avgjør skjebnen din nettopp spist lunsj og er i godt humør, eller så har han lest gjennom tusenvis av søknader og er drittlei. Vel, så enkelt er det ikke, fordi alle søknader må gjennom en kredittsjekk. Det er ikke tilbyderen av lån som avgjør dette, men et kredittopplysningsbyrå. Og de kan ikke uten videre levere ut denne informasjonen, uten de må ha fått en konsesjon fra Datatilsynet.

Kredittsjekken baserer sine resultater på opplysninger hentet ut fra folkeregisteret og skatteetaten. Det som derimot kan endre rentesats og lignende betingelser, er den historikken søkende av lånebeløp oppgir. En plettfri historikk vil garantert gi økt lånebeløp og bedre betingelser, selv om kreditoren er grinete eller i kjempehumør.

Hvordan søker man?

Man må gå ut fra et lånebeløp man ønsker seg, men ønsket bør ha grunnlag i virkeligheten. Er man fattig student er nok ikke flere hundretusen noe å søke etter, mens er man en velstående forretningsmann, kan det helt sikkert være muligheter. Velg en av lånebeløpene ovenfor og finn den tilbyderen som passer best og trykk søk nå-knappen. De fleste svarer innen kort tid, så vær oppdatert når du først går til skrittet å låne penger!

close

Få et GRATIS Lånetilbud!