Hva ville du brukt pengene på om du vant jackpotten?

Penge

4 august, 2019

Det er nok lett å forestille seg et liv i sus og dus. Men man skal huske på at for å bli rik, så må man også være svært gnien og fornuftig med midlene sine. Det som er bra, er at det er opp til hver enkelt å bli usannsynlig styrtrik.

Det samme gjelder ikke for gambling. Likevel er det mange som vinner på Casino online, kun med få midler. Her er det ørsmå sjanser for at man lykkes, i det de matematiske modellene taler mot at nettopp du skal vinne.

Men hva om du likevel vinner? Om det er du som stikker av gårde med den enorme potten som har bygget seg opp over tid, og som akkurat nå ble utløst av dine tall? Hva gjør du da?

Selv om sjansene er små, er de absolutt til stede. Forskjellen fra om du velger å spille eller ikke er faktisk uendelig stor. Så vi anbefaler at du i hvert fall forsøker.

Men hva ville du brukt pengene på, om det var du som ble den heldige vinneren?

Her er noen tips.

Betale ned gjeld, sette opp sparing

Vi er veldig for at man investerer i aksjer, men før man begynner med dette, ville vi ha begynt med to viktige ting. Å betale ned gjeld, vil ikke bare sikre deg selv for fremtiden, men også tillate andre å komme inn på markedet. Når du betaler ned gjeld, øker du frihetsgraden din betraktelig. Du trenger ikke sørge for å ha inntekt for å dekke de faste utgiftene dine, og forbruket kan du nå finansiere med en månedlig pott du tilegner deg selv gjennom en fast overføring.

Men for å gjøre det enda sikrere, ville vi absolutt ha tenkt på sparing. Sparing i ekte verdier som ikke nødvendigvis har skyhøy avkastning. Jo nærmere inflasjonen den er, jo sikrere er sparingen. Sett opp sparing for deg selv, for partnere, og barna dine.

Investere i norsk industri og et drømmeprosjekt

Vi kan vel ikke få sagt det nok, men Norge trenger innsats på de norske bedriftene. For at vi ikke skal selge arvegodset og ruinere oss fullstendig, er det viktig at investorer tenker langsiktig og holder verdiene innenfor landegrensene.

Men man kan også ha det litt moro. Man kan for eksempel investere i favorittklubben sin, vise et sosialt engasjement eller i et forskningsprosjekt i noe som opptar deg.

Å investere i slike prosjekt er ikke bare veldig motiverende, men gir også samfunnet bedre måter å hjelpe sine innbyggere.

Investere i å hjelpe andre

I Norge lever vi utrolig godt, og trenger sjelden å bekymre oss, selv om vi ikke vinner den store potten. Men det man ofte glemmer i det store bildet, er at dersom våre naboer og venner ikke har kjøpekraft, så vil det også gå ut over oss. Vi vil ikke kunne selge varene våre. Derfor bør man alltid sørge for at handelspartnerne har kjøpekraft. Det er snakk om å utjevne ulikhetene. Det kan man gjøre ved å investere i kunnskapsheving, utdanning til barn og unge i u-land eller sette i gang prosjekter som øker velferden deres.