Hvordan finne nye investeringsmuligheter?


21 juni, 2021

Mulighetene for å investere er mange. Hvor og hvordan finne nye investeringsmuligheter? Kanskje du er ny på markedet, eller allerede har en aksjeportefølje og ønsker å investere i noe nytt. Ulike nettsider og blogger har ofte månedlige oppdateringer på nye aksjer, fond, kryptovaluta, råvarer og andre instrumenter du kan investere i. De vil også kunne forklare hva som driver prisen, gi deg et innblikk i historisk avkastning med ner. Men sosiale medier og finansnyheter kan også føre deg i riktig retning på hva som kan være interessant.

Nettet inneholder mye forskjellig informasjon om aksjer, fond, råvarer og andre instrumenter. Noe kan være verdifullt, mens annet burde man ikke stole på. Du burde derfor være forsiktig og ikke ha tillit til alt du finner. Det finnes flere måter å sjekke pålitelighet og genuinitet:

  • Hvor blir informasjonen gitt? – Dersom du leser kommentarer fra mennesker på for eksempel Facebook, sier det seg selv at det er mye synsing og at ikke alle vet helt hva de snakker om. Du burde derfor ta kommentarer fra for eksempel privatpersoner med en klype salt.
  • Hvem driver og eier nettstedet? – Er det en seriøs blogg eller nettside, vil du kunne finne en seksjon som forklarer hvem de er. Dette inkluderer gjerne historie, informasjon om skribenter, hvor selskapet er fra og når de startet.
  • Har de support eller kontaktskjema? – En seriøs blogg og nettside vil ha en eller annen form for kontaktinformasjon. Dette kan være gjennom e-post, chat, telefon, kontaktskjema eller kommentarfelt.
  • Ikke stol på tomme løfter – En seriøs aktør vil aldri love å gjøre deg rik. Det følger alltid med en risiko når man investerer, og det er ingen som vet hvordan fremtiden blir. Dersom
  • Aldri oppgi sensitiv informasjon – Dersom en nettside eller blogg, som ikke er en nettmegler, ber deg om private og sensitive opplysninger, burde det ringe en bjelle. Sensitiv informasjon inkluderer, men ekskluderer ikke til, fødsels- og/eller personnummer, bank og kort-detaljer, bostedsadresse eller lignende. Seriøse aktører har ikke behov for noe av dette. Blir du spurt er det mest sannsynlig svindel. Det eneste som kanskje kan bes om er navn og e-post dersom du har en henvendelse.
  • Hvor gammel er siden? – En side som har eksistert i flere år er veletablert på markedet. Har du spørsmål rundt siden, vil du ofte kunne finne informasjon ved å søke på navnet på Google.
  • Kan du finne sidens adresse? – Uansett om det er en blogg, finansavis, nettside eller nettmegler, skal du kunne finne en adresse på hvor de som driver nettstedet befinner seg i verden.

En blogg som kan være verdt å sjekke ut er Aksjebloggen. Dette er Norges eldste nettsted om privatøkonomi. Eierne og skribentene på siden er mennesker med mange års erfaring i bransjen. Du kan lese om hver enkel skribent, samt finne adressen til hvor selskapet befinner seg. Det blir gjort grundig research før artiklene blir skrevet. Dersom du har spørsmål kan du ta kontakt med dem gjennom blant annet telefon og kontaktskjema.