Valutaomregning sparer deg penger du kan bruke på deg selv

valutaomregner

24 mars, 2019

Hvorfor er valutaomregning viktig

Det er vanskelig å beregne valuta og verdi. Det er ofte forskjell på om man skal kjøpe eller selge valuta. Dessuten regnes valuta som en svært volatil vare, som eksperter i børsmarkedet kjemper om å beherske på best mulig måte. Valuta forhandles med stor hastighet hver eneste dag.

Valuta for også påvirkning på forbrukerne. Men skal du drive virksomhet som er rettet mot internasjonale markeder, kan det være lurt å tenke over hva man gjør. Det handler selvfølgelig om å få oppdrag og avtaler som er bindende, men det kan også hende man bør seg på valutaomregning. Husk at dersom man plasserer en faktura utenlands, så skal pengene ofte konverteres fra ulike valutaer. Dette er noe både bank og forsender vil kreve en prosent av.

Det gjør ikke så mye om man av og til forhandler med aktører i utlandet, men når dette blir en vane, kan man gå glipp av store summer hvert år, bare ved at man ikke bruker de billigste løsningene. Det kan derfor mange søker til nye og billigere plattformer, som har som mål å redusere kostnadene til det minimale. Dette er blant annet grunnen til at handel med kryptovalutaer har tatt av. Det koster så å si ingenting å overføre summer fra en konto til en annen, uansett hvor i verden de befinner seg. Dessuten går det lynraskt.

Ulike aktører for valutaomregning

Du får nemlig sjelden beskjed i banken din at de tar et gebyr for å veksle pengene dine, og uten at du helt har fått det med deg har de trukket tusenvis av kroner i vekslingsgebyr. Er det ikke dumt?

Her er noen aktører som gir deg en bedre avtale når det gjelder valutaomregning.

Transferwise

Transferwise er en plattform med eget bankkort tilknyttet nettsiden. Man slipper unna skjulte avgifter som bankene har tatt uten å fortelle deg om det. Enten du skal sende eller motta penger fra en annen valuta, vil du få tjenesten med minimale avgifter som det vil bli opplyst om for hver enkelt transaksjon. Tjenesten inneholder også en mulighet for å tjene penger som partner og påvirkende aktør. Vil du sende 1000 kroner til utlandet, vil mottakeren kunne få 102,5 Euro med et gebyr på lave 9,99 kroner. Klikk her for mer informasjon om Transferwise.

Forex Bank

Etter at selskapet fikk banklisens i 2003 har det vokst seg enormt på handel av valuta. Det å bruke denne banken kan gi deg den aller beste avtalen når du skal ut å farte. De har senket utgiftene til det minimale, og passer utmerket for å overføre penger til utlandet, eller handle når man er på ferie. Banken har til og med sine egne minibanker flere steder i landet. Har du mottatt penger fra utlandet kan du ta dem ut i norske kroner uten ekstra gebyr. Klikk her for mer informasjon.

Oppsummering

Det finnes i dag en rekke alternativer til valutaomregning. Det er mulig å spare store utgifter om man tenker å kjøpe tjenester fra utlandet, uten å tenke på ekstra skjulte gebyrer bankene tar. Dessuten går det utrolig fort.

Men om man ikke benytter en valuta-omregner, kan man selvfølgelig få et tilbud i banken. Det er stor sjanse for at de vil ta en bit av kaka, når de er nødt til å forhandle valuta med mulighet for tap. Da er det godt å vite at det finnes billigere løsninger for valuta-omregning.